Choď na obsah Choď na menu
 

Vaječný aspik

30. 3. 2012

  

Potrebujeme:


 

20g želatíny

6-7 vajec

1pohár Moravanky

2 nožičky párok(nemusia byť)

50g steril. šampiňónov(nemusia byť)

100g šunky

250g majolky

½ kocky masoxu

soľ


 


 


 

Pracovný postup:


 

Želatínu dáme do malého množstva vody napučať. Natvrdo uvarené vajcia olúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme scedenú Moravanku(väčšie kúsky zeleniny pokrájame), na kolieska pokrájané párky, na plátky nakrájané šampiňóny a na rezance pokrájanú šunku. Všetko premiešame s majolkou.

Nálev z Moravanky doplníme vodou na 3dcl, pridáme masox, napučanú želatínu, osolíme a na nízkej teplote ohrievame, nevaríme. Ešte teplý želatínový nálev nalejeme na zmes a zľahka premiešame. Všetko vylejeme do studenou vodou vypláchnutej formy(môže byť aj forma na metrový koláč) a necháme v chlade stuhnúť. Vychladnutú huspeninu vyklopíme, pokrájame na plátky, podávame s pečivom.