Choď na obsah Choď na menu
 

Rýchle rezy

 

Suroviny:

3 horčicové poháre hrubá múka

3 poháre kyslé mlieko

2 poháre prášk. cukor

1 vanil. cukor

2 káv. lyžičky kakao

1 káv. lyž. sóda bikarbóna

1/2 pohára olej

za hrsť posekaných orechov

za hrsť odmočené hrozienka

pikantný džem

 

 

Suroviny dobre vymiešať, vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech/alebo len papierom vystlaný/, posypať orechmi, hrozienkami a dať piecť/cca 160°C/.

Vychladnutý potrieť džemom, nastrúhať čokoládu, alebo potrieť čoko. polevou.

 

 

Poleva I:

50g maslo

100g čokoláda

200g smotana kyslá

 

Nad parou rozpustíme maslo, pridáme čokoládu. Keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme misku z hrnca a do čokoládovej polevy (už vychladnutej, aby sa poleva nezrazila), primiešame  kyslú smotanu. Čokoládu premiešavame, aby sa dobre rozpustila.

 

Poleva II:

 

200g horkej čoko, alebo na varenie

250ml šľahačkovej smotany

30g masla

 

Smotanu priviesť do varu, odstaviť z ohňa a v nej roztopiť čokoládu, vymiešať do hladka.. Primiešať maslo, poliať koláč, po stuhnutí krájať nahriatym nožom.

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.