Choď na obsah Choď na menu
 


Punčové rezy trochu inak

9. 12. 2010

 

Korpus:

6vajec
200g prášk. cukru
3 vrecká vanil. pudingu
½ vrecka prášku do pečiva
tuk a hrubá múka na formu

Krém:

250ml mlieka
60g polohr. múky
1 vanil. cukor
230g Helie
25g prášk. cukru
100g ríbezľ. džemu
120g detských piškót
50ml rumu
3 polovice broskýň

Poleva:

300g varovej čokolády
50g Cery

Na ozdobu:

2pl nasekaných pistácií
1 broskyňa


Pracovný postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do tuha. Žĺtky s cukrom vyšľaháme na penu, vmiešame pudingový prášok s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.
Dlhšiu obdĺžnikovú formu vymastíme, vysypeme múkou a cesto do nej nalejeme. Pečieme pri 180°C asi 20-25min. Korpus po miernom vychladnutí vyklopíme.
Z mlieka, vanilkového cukru a 30g Helie uvaríme na kašu. Necháme ju vychladnúť, postupne pridáme práškový cukor, zvyšnú zmäknutú Heliu nakrájanú na kúsky a vymiešame hladký krém.
Korpus potrieme džemom, rozložíme piškóty navhlčené rumom. Poukladáme na ne kúsky broskýň a všetko potrieme krémom. Rozpustíme čokoládu s Cerou. Múčnik polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme pistáciami, plátkami broskyne a necháme stuhnúť.
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.