Choď na obsah Choď na menu
 


Pomarančové rezy

9. 12. 2010

 

 korpus:

6vajec
180g prášk. cukor
150g polohr. múky
1 prášok do pečiva
tuk a múka na formu

krém:

1 Helia
250g prášk. cukru
2 mäkké tvarohy
1 vanilk. cukor
1 pl rumu

poleva:

300ml pomarančového džúsu
1 vanil. cukor
1 vanil. puding


pracovný postup:

Vajcia a cukor vyšľaháme na penu. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a všetko premiešame. Hlbší plech vymastíme a vysypeme polohr. múkou. Prelejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry, pečieme pri 170°C asi 20min.
Vymiešame Heliu s cukrom. Pridáme tvaroh, vanil. cukor a rum. Všetko premiešame. Podľa potreby môžeme pridať trochu mlieka. Krém rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
Zvaríme pomarančový džús s vanil. pudingom, vanil. cukrom a krátko povaríme. Polevu necháme krátko vychladnúť a nalejeme ju na koláč, necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme plátkami pomaranča a rezancami z pomarančovej kôry.
Tento koláč môžeme urobiť aj ako tortu, ale potom použijeme  len polovičnú dávku na korpus.
 

 tip:

spodný plát pokropíme pomarančovým džúsom, naukladáme mandarínkový kompót(marhuľový, broskyňový). Vtedy nedávame do krému rum.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.