Ovocné rezy
Suroviny:
Cesto:
7vajec
13g polohr. múky
130g prášk. cukru
Plnka:
marhuľový džem
500g steril. broskýň
250 g smotany na šľahanie
500g kyslej smotany
2ks vanil. cukru
10g želatíny
Poleva:
80g Zlatý klas
120g kryšt. cukru
1l vody
85g prášk. džúsu
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s prášk. cukrom. Pridáme múku a spolu premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
Po vychladnutí korpus potrieme marhuľovým džemom a poukladáme naň odkvapkané a pokrájané broskyne, rozotrieme plnku, ktorú necháme stuhnúť. Po stuhnutí koláč polejeme polovychladnutou polevou a odložíme do chladničky
Plnka:
Smotanu vyšľaháme, kyslú vymiešame s vanil. cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Vyšľahanú smotanu zmiešame s kyslou a želatínou.
Poleva:
Do vody dáme kr. cukor, prášk. džús a Zlatý klas. Premiešame a za stáleho miešania uvaríme. Necháme vychladnúť a vylejeme na stuhnutú plnku.
Zdroj: Šarm