Choď na obsah Choď na menu
 


Ovocné rezy

16. 4. 2022

Suroviny:

 

 

Cesto:

7vajec

13g polohr. múky

130g prášk. cukru

 

 

Plnka:

marhuľový džem

500g steril. broskýň

250 g smotany na šľahanie

500g kyslej smotany

2ks vanil. cukru

10g želatíny

 

 

Poleva:

80g Zlatý klas

120g kryšt. cukru

1l vody

85g prášk. džúsu

 

 

 

Postup:

 

Celé vajcia vyšľaháme s prášk. cukrom. Pridáme múku a spolu premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.

Po vychladnutí korpus potrieme marhuľovým džemom a poukladáme naň odkvapkané a pokrájané broskyne, rozotrieme plnku, ktorú necháme stuhnúť. Po stuhnutí koláč polejeme polovychladnutou polevou a odložíme do chladničky

 

 

Plnka:

Smotanu vyšľaháme, kyslú vymiešame s vanil. cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Vyšľahanú smotanu zmiešame s kyslou a želatínou.

 

Poleva:

Do vody dáme kr. cukor, prášk. džús a Zlatý klas. Premiešame a za stáleho miešania uvaríme. Necháme vychladnúť a vylejeme na stuhnutú plnku.

 

 

 

 

Zdroj: Šarm