Choď na obsah Choď na menu
 


Osviežujúce rezy

19. 7. 2010

korpus:

 

4 balíčky kakaový puding
200g prášk. cukor
1 prášok do pečiva
4 vajcia
 
200ml olej
 
850g steriliz. broskyne (marhule)
 

tvarohový krém:

 

500g tvaroh
2bal. vanil. cukor
100g kryšt. cukor
1 kyslá smotana
100ml mlieka
1 balíček mletej želatíny (20g)
 

poleva:

 

80g Zlatý klas
100-120g kryšt. cukor
1l vody
2bal.(cca60-85g) Tang džús (pomarančový, citrónový)
 

Pracovný postup:

 

Kakaový prášok zmiešame v mise s cukrom a kypriacim práškom. Pridáme vajcia, rum a olej. Všetko dobre premiešame. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča, na povrchu uhladíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 20min.
 
Tvaroh s kyslou smotanou, vanil.+kryšt. cukrom rozmixujeme. Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať(5-10min.) Vo vodnom kúpeli(max. 60°C) ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme časť tvaroh. krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému.
 
Vychladnutý korpus potrieme sirupom z kompótu, naukladáme ovocie, rozotrieme tvaroh. krém.
 
Do vody dáme kryšt. cukor, prášk. džús a Zlatý klas. Premiešame a za stáleho miešania spolu uvaríme. Necháme vychladnúť a vylejeme na stuhnutý tvarohový krém. Múčnik uložíme do chladu stuhnúť, pokrájame na rezy .
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.