Choď na obsah Choď na menu
 

Nanukové rezy

20. 12. 2011

Korpus:

 

4vajcia

7-10 pl kávy

20dg prášk. cukor

10dg mletých orechov

1 prášok do pečiva

20dg krup. múky

 

Plnka:

 

1/4l mlieka

1 Zlatý klas

10dg prášk. cukor

15dg masla

5dg mletých orechov

1 žĺtok

3 pl rumu

 

Poleva:

 

30dg  varovej čokolády

50g Cery

 

Pracovný postup:

 

Žĺtka, vývar z kávy, cukor vymiešať do peny, pridať orechy, múku s práškom do pečiva, sneh.

Vymazať plech, vysypať, (alebo vystlať papierom), piecť pri 170°C.

Zlatý klas uvariť v mlieku. Maslo vymiešať s cukrom do peny, pridať žĺtok, orechy, rum a vychladnutý uvarený Zl. klas. Natrieť na vychladnutý korpus, poliať čokol. polevou.