Choď na obsah Choď na menu
 

Florida rezy

3. 8. 2010

 

Potrebujeme: 

 

 

piškóta:

8 vajec

8pl kryšt. cukor

8pl polphr. múky

½ prášku do pečiva 

 

 

krém:

700ml mlieka

2 Zlaté klasy

250dg Hery

2pl polohr. múky

1 vanil. cukor

10dg prášk. cukor 

 

 

karamelová šľahačka:

4pl kryšt. cukor

300ml mlieka

2 balíčky šľahačky v prášku  

vanil. cukor na pocukrovanie ovocia, 800g broskýň(marhúľ), 30dg marhuľového džemu 

 

 

postup: 

 

 

piškóta: žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor, žĺtky. Nakoniec vsypeme preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry, pri 180°C Pečieme asi 20min.

 

Broskyne umyjeme, osušíme, pokrájame na mesiačiky a pocukrujeme vanil. cukrom  

 

krém: z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť,

pridáme Heru, polohrubú múku, vanilkový a práškový cukor. Všetko dobre premiešame. 

 

 

karamelová šľahačka: kryšt. cukor na miernom ohni necháme skaramelizovať. Zalejeme vlažným mliekom a miešame, kým sa cukor celkom nerozpustí. Po vychladnutí dáme do chladničky. Vyšľaháme šľahačku v prášku a vmiešame do studenej karamelovej zmesi. 

 

Upečenú piškótu natrieme džemom, poukladáme rovnomerne pocukrované broskyne. Rozotrieme vrstvu krému a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí nanesieme vrstvu karamelovej šľahačky, nakrájame na rezy. Každý ozdobíme mesiačikom broskyne