Florida rezy
Potrebujeme:
piškóta:
8 vajec
8pl kryšt. cukor
8pl polphr. múky
½ prášku do pečiva
krém:
700ml mlieka
2 Zlaté klasy
250dg Hery
2pl polohr. múky
1 vanil. cukor
10dg prášk. cukor
karamelová šľahačka:
4pl kryšt. cukor
300ml mlieka
2 balíčky šľahačky v prášku
vanil. cukor na pocukrovanie ovocia, 800g broskýň(marhúľ), 30dg marhuľového džemu
postup:
piškóta: žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor, žĺtky. Nakoniec vsypeme preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry, pri 180°C Pečieme asi 20min.
Broskyne umyjeme, osušíme, pokrájame na mesiačiky a pocukrujeme vanil. cukrom
krém: z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť,
pridáme Heru, polohrubú múku, vanilkový a práškový cukor. Všetko dobre premiešame.
karamelová šľahačka: kryšt. cukor na miernom ohni necháme skaramelizovať. Zalejeme vlažným mliekom a miešame, kým sa cukor celkom nerozpustí. Po vychladnutí dáme do chladničky. Vyšľaháme šľahačku v prášku a vmiešame do studenej karamelovej zmesi.
Upečenú piškótu natrieme džemom, poukladáme rovnomerne pocukrované broskyne. Rozotrieme vrstvu krému a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí nanesieme vrstvu karamelovej šľahačky, nakrájame na rezy. Každý ozdobíme mesiačikom broskyne