Choď na obsah Choď na menu
 

Olejová bábovka

19. 7. 2010

 

Suroviny:
20dg prášk. cukor
1vanil. cukor
20dg hl. múky špec.
4 vajcia
1dcl oleja
1dcl vlažnej vody
1/2 prášku do pečiva

2kl kakaa

hrozienka, posekané orechy

 

 Pracovný postup: 
 
 
Žĺtka, vanil., prášk. cukor vyšľahať, pridať olej, vodu. Múku preosiať, zmiešať s kypr. práškom.

Bielka vyšľahať, striedavo s múkou jemne vmiešať do vyšľahaných žĺtkov. Cesto vyliať do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Časť cesta ponechať, vmiešať kakao, vyliať do formy. Posypať hrozienkami, ktoré sme obalili v múke, orechmi. Jemne premiešať. Pečieme pri najmenšom stupni 1 1/2-2hod. - plynová rúra,  el. rúra vyhriata na 160°C, po 10min. znížime na 150°C, pečieme ešte 40min.- pokiaľ sa nezačne oddeľovať od stien formy.

 

Tip: malú časť snehu ponechať, vmiešať do kakaového cesta